СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

С НАСТЪПВАНЕТО НА НОВОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ,С ПРОМЯНАТА НА ЦИКЛИТЕ,ИЗВИСЕНИТЕ СЪЩЕСТВА НА СВЕТЛИНАТА СА НАМИРАЛИ НАЧИН ЧРЕЗ РАЗЛИЧНИ ПОСЛАННИЦИ ДА ДАДАТ НЕОБХОДИМАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТНОТО ВРЕМЕ.ТУК ВИ ПРЕДСТАВЯМ НОВОТО УЧЕНИЕ ДАДЕНО СЕГА ЧРЕЗ ПОСЛАННИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТУК НА ЗЕМЯТА ТАТЯНА МИКУШИНА " СЛОВО НА МЪДРОСТТА" ТЕЗИ ДИКТОВКИ СЕ ЯВЯВАТ ЕДИН УНИКАЛЕН ДАР ЗА НАС ОТ НЕБЕСАТА И НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ГИ УСВОИМ В ПЪЛНИЯ ИМ ОБЕМ,ТЪЙ КАТО ТОВА Е СПАСИТЕЛНОТО ВЪЖЕ,КОЕТО НИ ДАВАТ НАШИТЕ ПО ГОЛЕМИ БРАТЯ И СЕСТРИ.МОЛЯ ДА СЕ ОТНЕСЕМ СЪС НЕОБХОДИМАТА УВАЖЕНИЕ И СЕРИОЗНОСТ ТЪЙ КАТО Е ИЗПОЛЗВАНА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ЕНЕРГИЯ ЗА ДА СТИГНАТ ТОЧНО ДО НАС В ДОМОВЕТЕ НИ ТЕЗИ ПОСЛАНИЯ. ДИКТОВКИТЕ СА ИЗПЪЛНЕНИ С ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ И МОГАТ САМО ДА НИ ПОМОГНАТ ДА ИЗВИСИМЕ СЪЗНАНИЕТО СИ НА СЛЕДВАЩОТО СТЪПАЛО С НАЙ-МАЛКО ЗАГУБИ И СЪТРЕСЕНИЯ.В ТЯХ ЩЕ НАМЕРИМ КЛЮЧОВЕТЕ,ТЕХНИКИТЕ И МЕТОДИКИТЕ ЗА ТОВА КАК ПРЕХОДА ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ВЕСЕЛ,ПО-ИЗВИСЕН ПО- КРАСИВ.

ЗАВИНАГИ ПОБЕДА!


ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА!
Мария Михайлова






ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ НА СИРИУС
Новина за пожара при Ашрама на Татяна

петък, 16 март 2012 г.

Умейте да виждате корена на Истината
Гуатама Буда, 17 март 2005



he is a shakya muni





АЗ СЪМ Буда Гаутама. АЗ СЪМ дошлият отново. Времето е малко и ще говоря по същество.
Нека не ви смущава словесната обвивка, в която са облечени нашите послания.
Думите са дрехите на Истината, точно така, както листата са дрехите на дърветата.
Идва есента и листата опадат, а през пролетта се появяват отново.
Същото е и с думите. Истината се облича с думи и вие се любувате на тази Истина. Но идва времето, когато тези думи остаряват, подобно на есенните листа, но само за да се появи новата Истина при следващия етап на космическия цикъл.
Затова няма смисъл да се привързвате към думите, в които е облечена Истината.
Умейте да разпознавате Единната Истина зад различните учения и религиозни системи. Но не се хващайте за думите.
Вашата привързаност към една или друга система прилича на привързаността към миналогодишните листа.
Умейте да виждате корена на Истината.
Сега Истината се дава чрез този посланик. Ние не знаем какво ще стане по-нататък.
Прекалено е непредсказуем светът, в който живеете. Затова ви се дава направление във вид на енергия, магнит, който ще ви позволи в бъдеще, ръководейки се от него, да намирате късчетата Истина, разхвърляни по разни Учения и вярвания.
Не забравяйте, че истината е една,  но нейното пречупване в съзнанието на хората е различно и се определя от нивото на тяхното развитие.
Така както дърветата остават без листа есенно време, така вие оставате без физическите си тела, но само за да дойдете отново в този свят, да се родите отново и да получите ново тяло. Мъдрия човек, живеейки този живот, мисли за бъдещия. Той разбира, че всеки негов избор, постъпка, действие, мисъл, чувство определят неговото бъдеще в този живот и обстоятелствата в неговия следващ живот.
Ще бъде много полезно за вашето развитие, ако във всеки момент от живота си се замисляте,  как това, което правите днес ще се отрази на бъдещия ви живот. Не се стремете да получите награда за своите добри постъпки в този живот.
Стремете се да получите наградата си в следващия живот. Това е минималната задача, която стои пред вас.
Онези от вас, които имат по-разширено съзнание разбират, че вие сте неотделима част от Бога, вие съставлявате тялото на Бога, по същия начин, както всички живи същества на Земята. Затова за вас престават да имат значение получените награди и през следващия живот.
Вие виждате своята цел в това, да оказвате помощ на всички живи същества, защото вие сте едновременно всяко едно от тези живи същества. И съставяйки единен организъм със цялото Творение, не можете повече да твърдите, че този орган или система от организма, към който принадлежите вие, е най-главния.
Ако сърцето или бъбреците във вашия организъм кажат, че те са най-главните и заслужават специално отношение, това ще се отрази на целия организъм. Целият организъм ще се чувства болен.
И разделението, което правите между себе си и другите живи същества във Вселената съществува само във вашето съзнание и то е характерно само за дадения етап на еволюционното развитие.
И колкото е по-развито съзнанието на човека, толкова по-малко противоречия вижда той в различните религиозни системи, толкова повече единство усеща с всяко живо същество.
Опитайте се да търсите противоречия и лошотия във всичко, което ви заобикаля. Точно по този начин действа така нареченото егоистично, съсредоточено в себе си съзнание. По този начин вие до такава степен ще  занижите своите вибрации, че ще привлечете най-лошите проявления на външния свят в своя живот. Ще бъдете нещастни. И хората около вас ще бъдат нещастни.
Ако се замислите ще установите, че повечето хора постъпват именно така. Преди всичко, те забелязват недостатъците във всичко, което ги заобикаля. И това е естествено, тяхното съзнание е толкова несъвършено, че то вижда наоколо само недостатъци. Затова такива хора са своеобразни генератори на несъвършенството, генератори на илюзии. Те са гигантски производители на илюзии. Просто рекордьори по производството на несъвършени мисли и чувства, несъвършени емоции и действия.
Но някога на всичко това трябва да бъде сложен край.
А тъй като във вашия свят действа законът на свободната воля, единствено вие самите можете да пожелаете да промените тази ситуация. Само вие самите може да се опитате да се промените и да промените своето отношение към околния свят.
Изхвърлете от главата си и сърцето си всичко, което разделя, всичко, което ви кара да осъждате другите, да търсите несъвършенството и противоречия във всичко. Изгонете от главата си постоянното търсене на всичко около вас, което от ваша гледна точка ви пречи. Това може да са вашите съседи, представителите на друга система от възгледи, паднали ангели, световното зло.
Да, несъвършенството е в изобилие във вашия свят. Но когато постоянно сте насочили вниманието си върху несъвършенството, вие доброволно поливате със своята Божествена енергия бурените на несъвършеното човешко съзнание.
Внимавайте какво поливате, къде изразходвате дадената от Бог енергия.
Постоянно пазете нивото на своите вибрации на максимално възможното за вас ниво. Действително, много е трудно да пазите постоянно чисто своето съзнание, намирайки се сред несъвършенство. Но на вас ви е необходимо да правите това. Използвайте всичко, което ви помага да извисите своето съзнание. Стиховете. Музиката. Природата. Играйте с децата. Цветята.
Поливайте с енергията на вашето внимание само съвършените образци.
Това не означава, че трябва да се изолирате от света. Бъдете в света, намирайки се в несъвършена действителност, но не позволявайте на това несъвършенство  да завладее вас, вашето съзнание, вашата душа.
Когато започнете да насочвате вниманието си върху съвършените Божествени прояви, вие вдигате своите вибрации. Вие ставате щастлив човек. Но не забравяйте, че във вашите задължения е да помагате на всички живи същества.
Законът на тази Вселена е такъв, че висшето служи на низшето.
Този, който има достатъчно разширено съзнание, е длъжен да помага на своите по-малки братя и сестри.
И ние ви даваме пример за това. Погледнете колко усилия и енергия влагаме в това да ви помогнем да разтворите лотоса на вашето разбиране на Божествената Истина.
Аз не ви казвам нищо, което да не сте знаели. На вас ви остава съвсем малко – да постъпвате в живота в съответствие с получените знания.
 АЗ СЪМ вашия брат Гаутама.
© Татяна Микушина, 2005

Няма коментари:

Публикуване на коментар