СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

С НАСТЪПВАНЕТО НА НОВОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ,С ПРОМЯНАТА НА ЦИКЛИТЕ,ИЗВИСЕНИТЕ СЪЩЕСТВА НА СВЕТЛИНАТА СА НАМИРАЛИ НАЧИН ЧРЕЗ РАЗЛИЧНИ ПОСЛАННИЦИ ДА ДАДАТ НЕОБХОДИМАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТНОТО ВРЕМЕ.ТУК ВИ ПРЕДСТАВЯМ НОВОТО УЧЕНИЕ ДАДЕНО СЕГА ЧРЕЗ ПОСЛАННИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТУК НА ЗЕМЯТА ТАТЯНА МИКУШИНА " СЛОВО НА МЪДРОСТТА" ТЕЗИ ДИКТОВКИ СЕ ЯВЯВАТ ЕДИН УНИКАЛЕН ДАР ЗА НАС ОТ НЕБЕСАТА И НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ГИ УСВОИМ В ПЪЛНИЯ ИМ ОБЕМ,ТЪЙ КАТО ТОВА Е СПАСИТЕЛНОТО ВЪЖЕ,КОЕТО НИ ДАВАТ НАШИТЕ ПО ГОЛЕМИ БРАТЯ И СЕСТРИ.МОЛЯ ДА СЕ ОТНЕСЕМ СЪС НЕОБХОДИМАТА УВАЖЕНИЕ И СЕРИОЗНОСТ ТЪЙ КАТО Е ИЗПОЛЗВАНА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ЕНЕРГИЯ ЗА ДА СТИГНАТ ТОЧНО ДО НАС В ДОМОВЕТЕ НИ ТЕЗИ ПОСЛАНИЯ. ДИКТОВКИТЕ СА ИЗПЪЛНЕНИ С ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ И МОГАТ САМО ДА НИ ПОМОГНАТ ДА ИЗВИСИМЕ СЪЗНАНИЕТО СИ НА СЛЕДВАЩОТО СТЪПАЛО С НАЙ-МАЛКО ЗАГУБИ И СЪТРЕСЕНИЯ.В ТЯХ ЩЕ НАМЕРИМ КЛЮЧОВЕТЕ,ТЕХНИКИТЕ И МЕТОДИКИТЕ ЗА ТОВА КАК ПРЕХОДА ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ВЕСЕЛ,ПО-ИЗВИСЕН ПО- КРАСИВ.

ЗАВИНАГИ ПОБЕДА!


ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА!
Мария Михайлова






ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ НА СИРИУС
Новина за пожара при Ашрама на Татяна

понеделник, 19 март 2012 г.



Настъпи моментът, когато трябва да се откажете в съзнанието си от всяка проява на борба
Възлюбеният Ел Мория, 20 март 2005 
    
 АЗ СЪМ Ел Мория! АЗ СЪМ дойдох!
Възлюбени, познахте ли ме? Вслушайте се в моите вибрации. Има нещо, което стои зад всички думи и образи и това е Божествената Реалност, която не може да се сбърка с нищо.
Дойдох при вас от тази Висша Реалност, за да дам следващото Учение.
Когато бях в последното си въплъщение, знаете ме от него като Ел Мория, аз идвах с цел да дам на западните ученици част от тайните знания, които са притежавали посветените от времето на древните Лемурия и Атлантида. Достъп до тези знания имаха малцина посветени, идващи във въплъщение отново и отново, за да поддържат горящ пламъка на Истината, в тази физическа октава.
Огънят на Истинското Знание никога не е угасвал, но той е бил достъпен за много тесен кръг от хора, старателно опазващи тези знания от профани и новопокръстени последователи.
Ние, тримата царе Ел Мория, Кутхуми и Джуал Кхул, се въплътихме през XIX век и получихме възможност да дадем част от тайните знания, които притежаваха единствено височайшите посветени на тази планета. Успяхме да създадем организацията „Теософско Общество” за разпространението на тези знания.
Поради отрицателното отношение на запада към всичко, което идва от Индия и Тибет, като към низше знание в сравнение със знанията, които се е смятало, че притежават най-добрите умове от онова време, ние бяхме принудени да използваме посредници, притежаващи способности за приемане и транслация на образи и знания, съдържащи се в нашите физически умове. За такъв приемник на информация служеше Е.П.Б., наша предана ученичка и последователка. Също така използвахме няколко човека принадлежащи към аристократичните кръгове на Англия, за разпространението на нашите идеи.
Под наша диктовка бяха написани редица книги. Ние старателно проверявахме всичко постъпващо под печат, за да дадем колкото се може по-качествено Истината. И действително, всички трудове, излезли чрез Блаватска съдържаха Истината, но формата на подаване на материала бе умишлено объркана, за да могат от Истината да се възползват само тези души, намиращи се във въплъщение, които получат необходимите ключове за разпознаване на тази Истина.
Нашата задача бе изпълнена блестящо. Ние оставихме на Земята материално свидетелство за древната Истина във вид на издадените от Блаватска трудове.
Макар, разбира се, истинското авторство на тези книги да оставаше наше.
И ние постигнахме поставената цел. Творческата мисъл на най-добрите умове на Запада получи правилна насока. Хвърленото от нас зърно на знанието покълна в множество езотерични учения през следващия XX век.
Не можахме да дадем нашето учение в Русия. Тази страна бе най-възприемчива към това знание, но именно за да не стане то достъпно за руснаците, от страна на нашата опозиция бяха предприети всички опити за да се забави разпространението му в Русия със цели сто години.
И когато най-после достигна до Русия, това знание беше вече разводнено и замъглено от много други Учения, родени на Американска земя.
Макар в основата на тези езотерични учения да лежаха знанията изложени в нашите трудове, публикувани чрез Блаватска, все пак изкривяването, присъщо на американския начин на мислене, присъстваше в значителна степен в тези учения.
И ако ние, когато давахме знанията, умишлено обърквахме даваната информацията, за да не разголим Истината пред неподготвените умове, то в новите американизирани учения, истината бе разредена с лъжа без наше желание за това.
Тези американски сурогати най-накрая достигнаха до Русия. И ползата бе поне в това, че хората се обърнаха към трудовете на Блаватска, за достоверността на които ние носим лична отговорност, тъй като сами участвахме в създаването на тези книги.
Но в умовете на искрените ученици се получи объркване, свързано с това, че бяха забелязани много противоречия между новите американизирани учения и ученията, които давахме ние.
Доколкото новите учения бяха дадени на прост и достъпен език предпочитание беше дадено именно на тях.
Но настъпи време, когато възникна насъщна необходимост да се изясни основното и главно противоречие. И това засяга въпросите за падението на ангелите и падението на Луцифер.
През миналата година предприехме опит чрез нашия Посланик Татяна да дадем по-просто изложение на въпроса за падението на ангелите и на въпроса за падението на човечеството, като пояснихме изложеното в „Тайната доктрина”.
И ето сега отново съм принуден да се върна на този въпрос, защото виждаме, че за нашите най-добри ученици той излиза на преден план.
Затова настояваме да разгледате по-внимателно тази тема, така както е изложена в „Тайната доктрина”.
Настъпи моментът, когато трябва да се откажете в съзнанието си от всяка проява на борба, в това число и с падналите ангели.
В действителност по този въпрос се сблъскаха две гледни точки, два подхода към възгледите за историята на човечеството и за развитието на Вселената. Единият подход е типичен за източната философия, намерил своето отражение в религиозните системи на Индия и Тибет, а другият подход е типичен за западното съзнание и заимстван от мирогледа, присъщ на западната християнска мисъл и на тези нови американизирани учения.
Като страна намираща се между изтока и запада по своето географско положение, Русия има потенциал да побере и усвои и двете философски системи.
Затова ние отново пристигаме чрез руски Посланик, за да насочим вашата мисъл.
Въпросите за падналите ангели и така наречения бунт на Луцифер не са изложени толкова добре никъде другаде, колкото в трудовете написани от нас, когато бяхме във въплъщение.
Затова настъпи времето да се преосмислят знанията, дадени в миналото и да се издигне вашата представа за Истината на ново ниво.
Всеки път, когато във вас възникне желание да се борите с падналите ангели, спомнете си, че всеки от вас има този ангел в качеството на така наречения пети принцип, или Христовото Аз[1].
Вие не можете да се борите с част от самите себе си. Вашата задача е именно да помогнете на този паднал ангел да се върне у Дома при Бога. Да направи това му пречат вашите четири низши тела, обременени с натрупаната от вас карма по време на дългите и многобройни прераждания на Земята.
Затова всички ваши усилия трябва да бъдат насочени към това, да се разделите със своята нереална част, с вашето его, с вашите кармични натрупвания и да извисите съзнанието си до нивото на вашето Христово Аз, до нивото на вашия Ангел-Хранител. Това е следващия етап на еволюцията и той ще настъпи, колкото и силно да се съпротивлявате и колкото и да се вкопчвате във всяка услужливо предоставена ви система, която ви води към пътя на борбата.
Припомнете си Учението на Иисус, припомнете си Учението на Буда. Кой от тях учи да се борите с падналите ангели?
Прочетете отново Библията. Дори в този не съвсем чист от наша гледна точка източник може да се намерят верни представи за историята на Земята, ако се прочетат цитатите, използвайки ключовете, дадени в „Тайната доктрина”.
Много усилия и много енергия вложихме в това да преодолеем съпротивлението на външното съзнание на Татяна, да преодолеем всяко почитание към предишните посланици и понятията за падналите ангели, дадени чрез тези посланици от Америка.
Затова говоря, докато съществува възможност да говоря чрез този Посланик, и твърдя, че времето се промени и е необходимо да се излезе на ново ниво на осъзнаване на Божествената истина.
Можете да избирате. Можете да размишлявате. Но не забравяйте, че има космически срокове и тези, които не успеят да се включат в тези срокове, ще гълтат праха по пътя
АЗ СЪМ Ел Мория Хан.   

 


[1] Виж книгата „Доброто и злото”, главата „Падението” на ангелите”
 
 
© Татяна Микушина, 2005



                                                

Няма коментари:

Публикуване на коментар