СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

С НАСТЪПВАНЕТО НА НОВОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ,С ПРОМЯНАТА НА ЦИКЛИТЕ,ИЗВИСЕНИТЕ СЪЩЕСТВА НА СВЕТЛИНАТА СА НАМИРАЛИ НАЧИН ЧРЕЗ РАЗЛИЧНИ ПОСЛАННИЦИ ДА ДАДАТ НЕОБХОДИМАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТНОТО ВРЕМЕ.ТУК ВИ ПРЕДСТАВЯМ НОВОТО УЧЕНИЕ ДАДЕНО СЕГА ЧРЕЗ ПОСЛАННИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТУК НА ЗЕМЯТА ТАТЯНА МИКУШИНА " СЛОВО НА МЪДРОСТТА" ТЕЗИ ДИКТОВКИ СЕ ЯВЯВАТ ЕДИН УНИКАЛЕН ДАР ЗА НАС ОТ НЕБЕСАТА И НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ГИ УСВОИМ В ПЪЛНИЯ ИМ ОБЕМ,ТЪЙ КАТО ТОВА Е СПАСИТЕЛНОТО ВЪЖЕ,КОЕТО НИ ДАВАТ НАШИТЕ ПО ГОЛЕМИ БРАТЯ И СЕСТРИ.МОЛЯ ДА СЕ ОТНЕСЕМ СЪС НЕОБХОДИМАТА УВАЖЕНИЕ И СЕРИОЗНОСТ ТЪЙ КАТО Е ИЗПОЛЗВАНА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ЕНЕРГИЯ ЗА ДА СТИГНАТ ТОЧНО ДО НАС В ДОМОВЕТЕ НИ ТЕЗИ ПОСЛАНИЯ. ДИКТОВКИТЕ СА ИЗПЪЛНЕНИ С ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ И МОГАТ САМО ДА НИ ПОМОГНАТ ДА ИЗВИСИМЕ СЪЗНАНИЕТО СИ НА СЛЕДВАЩОТО СТЪПАЛО С НАЙ-МАЛКО ЗАГУБИ И СЪТРЕСЕНИЯ.В ТЯХ ЩЕ НАМЕРИМ КЛЮЧОВЕТЕ,ТЕХНИКИТЕ И МЕТОДИКИТЕ ЗА ТОВА КАК ПРЕХОДА ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ВЕСЕЛ,ПО-ИЗВИСЕН ПО- КРАСИВ.

ЗАВИНАГИ ПОБЕДА!


ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА!
Мария Михайлова






ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ НА СИРИУС
Новина за пожара при Ашрама на Татяна

четвъртък, 12 април 2012 г.


Процесът на постигане на Божествената Истина ще продължава постоянно
Великият Божествен Управител, 13 април 2005г.
 

АЗ СЪМ Великият Божествен Управител. АЗ СЪМ пристигнах чрез този посланик.
Изглежда странно, че толкова много Възнесени Същества ви дават своите диктовки за такъв кратък период от време. Трябва да ви уверя, че в това няма нищо странно. Възнесените Учители имат желание да общуват с човечеството и използват всяка възможност, която им се предостави. Ще продължаваме да правим това, докато не се промени ситуацията във вашия свят, свързана с приемането на тези диктовки.
Трябва да ви кажа, че в действителност ние внимателно планираме всеки прием на диктовка и се стараем да проверяваме информацията и да даваме точно това, което най-много съответства на текущия момент на Земята. При това се налага да се съобразяваме с обема от знания на посланика и естествените ограничения на този канал.
Така например ние не можем да предадем информация, която не се приема от външното съзнание на посланика поради присъщите му ограничения.
Но ви уверям, че изпращаме всичката информация, която е възможно да бъде предадена чрез този физически канал.
Сега бих искал да пристъпя към предаване на малко нова информация.
Представете си един пълен догоре съд. Щом е пълен, няма да можете да добавите нищо повече.
Затова нашата и вашата задача и една от целите на тези диктовки е да се постараем да освободим място във вашите съдове за възприемане на нова информация.
Вашият физически мозък, за разлика от възможностите на вашия Божествен разум, е твърде ограничен. Ако във вашия физически мозък съществува информация по определен въпрос, вие не можете да възприемете информация по същия този въпрос, която е с малко по-различно съдържание.
В това се състои цялата сложност на работата с човешкото съзнание. 
Ако сте получили информация от източник, който считате за авторитетен, а след това до вас идва информация от друг източник, който е нов за вас и този източник предава малко по-различна или направо противоположна информация, вие най-вероятно ще отхвърлите информацията от новия източник.
В това няма нищо лошо. Ако възприемате за чиста монета всяка информация от всеки външен източник,  вие просто не бихте могли да съществувате във вашия свят. Защото ще ви се наложи да държите в съзнанието си противоположна, взаимно изключваща се информация.
Затова на даден етап от еволюционното развитие на човечеството преобладават определени истини, които по-късно постепенно биват заменени от други истини. Така се извършва еволюцията на човешкото съзнание, изключваща насилствения път.
Най-големият проблем, с който се сблъскваме, когато работим с човешкото съзнание, е именно неговата ограниченост и склонността да приема за догма получената по-рано информация от авторитетен източник.
Всеки път, когато пристъпваме към излагане на нова информация, ние правим това много деликатно, стараем се да не предизвикаме отхвърляне и неприемане, водещо до бурни реакции и предизвикващо прекалено голям прилив на отрицателни емоции в пространството.
Предлагам ви малко по-различен поглед на въпроса за падналите ангели. Навярно помните как е разгледан този въпрос в книгите, дадени чрез нашите предишни посланици. Аз самият съм давал някои мисли, свързани с падението на ангелите, които влязоха в Учението, широко разпространено на запад.
Трудно е да се каже, защо това учение толкова допадна на хората. Навярно на човешкото съзнание му е много близка идеята за бунт против Бога и неговите Закони. Твърде е съблазнително да препишеш собствените си недостатъци дори на Висшите Сили. Дали причината, че бунтът на ангелите получи толкова широко разпространение в западния свят не е тази, че идеята много се хареса на съвременния човек и винаги можеш да оправдаеш своето поведение с това, че дори ангелите на Небето се бунтуват.
Досега в диктовките се стараехме да заобикаляме тази тема и я споменавахме само в общи въпроси, засягащи борбата на двете начала – силата, която увеличава илюзията и силата, която се стреми да се завърне към първоначалното непроявено Божествено творение.
Трябва да ви кажа, че легендата за падналите ангели, както е изложена в много учения, разпространени на запад, просто отразява Космическия закон, който изисква на определен етап от космическата еволюция висши Същества на Светлината да се въплъщават в човешки тела. Висшата форма на живот, получила своето окончателно освобождаване от физическа форма в предишни космически цикли, на определен етап трябва да се върне във физическия план в телата на хора, които са на по-ниска степен на еволюционно развитие, за да се предаде на тези тела искрата на Божествеността, Божествения разум и Божественото съзнание.
Физически проявеният свят не може да бъде оставен да се развива самостоятелно, той не може да съществува автономно от цялото Творение. Поради голямото присъствие на силите на хаоса в този материален свят, той има нужда от постоянна грижа и закрила от страна на висшите проявени светове в тази вселена.
Процесът на слизане на ангелите в човешки тела е необходим етап от еволюционното развитие. Този процес може да се сравни с това, как вие подобрявате тестото. Ако тестото поради някаква причина не е станало много качествено, вие го подобрявате. Можете да му добавите яйца или масло, за да му придадете по-добри качества и свойства. Точно такъв процес се използва, за да се дадат на човечеството по-висши способности чрез въплъщаването в човешки тела на частици от Същества, стоящи на по-високи нива на еволюционното развитие.
Този процес на превръщането на човека в повече Божествен, повече съответстващ на своята първоначална Божествена природа продължава постоянно.
В хода на тези диктовки нееднократно ви беше казано, че всеки човек, който е подготвил своя физически храм, получава вътре в него допълнителна Светлина като присъствие на Светли Същества, които са в състояние да се проявят чрез предоставения от вас физически проводник.
Ние се стремим да пребиваваме в хората на Земята, стремим се да използваме всяка възможност за допълнително наше присъствие.
Тук няма нарушение на закона за свободната воля, тъй като човекът, достигнал степента на сътрудничество с нас, охотно предоставя своя храм за нашето присъствие. И действително намерението се осъществява и  вие ставате нашите ръце и крака.
Точно по този начин преди милиони години в телата на хората са слезли ангелите или висшите Светли Същества,  които са надарили човека с разум и са влезли в състава на неговото Висше или Христово тяло.
Не искам повече да задържам вашето внимание днес върху този въпрос. Защото предчувствам твърде бурната реакция на мнозина, които ще прочетат тези редове. Казах достатъчно, за да разбудя вашето съзнание и да му дам нов импулс за постигане на Божествената Истина.
Не мислете, че изведнъж ще придобиете цялата Божествена Истина. Ще измине известен период от време и усвоената с такъв труд от страна на човечеството истина отново ще трябва да бъде заменена от друга истина, която още повече ще приближи разума на човека към Божествената Истина.
Този процес на постигане на Божествената Истина ще продължава постоянно.
От вас се иска само неотменно желание за постигане на Божествената Истина, стремеж към нейното  усвояване и освобождаване от всякакви догми, към които човешкото съзнание се привързва така бързо, че откъсването от тези догми е твърде трудно и понякога причинява значителна болка и отхвърляне от страна на егото на човешкото същество.
Помислете над това, че чувството за познаване на Божествената Истина в цялата й пълнота представлява по същество проява на вашето его. Как е възможно ограниченото съзнание да побере неограничената Божествена Истина?
Днес ви дадох много нови знания и се постарах да го направя максимално меко, за да не предизвикам прекалено големи ментални и емоционални  изблици във вашата аура.
АЗ СЪМ Великият Божествен Управител, който беше днес с вас.
 
© Татяна Микушина, 2005
Ключова Нота -  «Марш  на Кръстоносците» -Феликс Менделсон
                                    «Вечерна Звезда» - Рихард Вагнер  

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар