СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

С НАСТЪПВАНЕТО НА НОВОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ,С ПРОМЯНАТА НА ЦИКЛИТЕ,ИЗВИСЕНИТЕ СЪЩЕСТВА НА СВЕТЛИНАТА СА НАМИРАЛИ НАЧИН ЧРЕЗ РАЗЛИЧНИ ПОСЛАННИЦИ ДА ДАДАТ НЕОБХОДИМАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТНОТО ВРЕМЕ.ТУК ВИ ПРЕДСТАВЯМ НОВОТО УЧЕНИЕ ДАДЕНО СЕГА ЧРЕЗ ПОСЛАННИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТУК НА ЗЕМЯТА ТАТЯНА МИКУШИНА " СЛОВО НА МЪДРОСТТА" ТЕЗИ ДИКТОВКИ СЕ ЯВЯВАТ ЕДИН УНИКАЛЕН ДАР ЗА НАС ОТ НЕБЕСАТА И НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ГИ УСВОИМ В ПЪЛНИЯ ИМ ОБЕМ,ТЪЙ КАТО ТОВА Е СПАСИТЕЛНОТО ВЪЖЕ,КОЕТО НИ ДАВАТ НАШИТЕ ПО ГОЛЕМИ БРАТЯ И СЕСТРИ.МОЛЯ ДА СЕ ОТНЕСЕМ СЪС НЕОБХОДИМАТА УВАЖЕНИЕ И СЕРИОЗНОСТ ТЪЙ КАТО Е ИЗПОЛЗВАНА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ЕНЕРГИЯ ЗА ДА СТИГНАТ ТОЧНО ДО НАС В ДОМОВЕТЕ НИ ТЕЗИ ПОСЛАНИЯ. ДИКТОВКИТЕ СА ИЗПЪЛНЕНИ С ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ И МОГАТ САМО ДА НИ ПОМОГНАТ ДА ИЗВИСИМЕ СЪЗНАНИЕТО СИ НА СЛЕДВАЩОТО СТЪПАЛО С НАЙ-МАЛКО ЗАГУБИ И СЪТРЕСЕНИЯ.В ТЯХ ЩЕ НАМЕРИМ КЛЮЧОВЕТЕ,ТЕХНИКИТЕ И МЕТОДИКИТЕ ЗА ТОВА КАК ПРЕХОДА ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ВЕСЕЛ,ПО-ИЗВИСЕН ПО- КРАСИВ.

ЗАВИНАГИ ПОБЕДА!


ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА!
Мария Михайлова






ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ НА СИРИУС
Новина за пожара при Ашрама на Татяна

неделя, 15 април 2012 г.

Най-голям сред вас е този, чието Служение на другите е най-голямо
Вайрочана, 16 април 2005 г.

АЗ СЪМ Вайрочана, дошъл чрез този посланик.

АЗ СЪМ Будда на един от тайните лъчи, принадлежа към мандалата на петте Дхиан Будди.

АЗ СЪМ също член на Кармичното Ръководство.

Трябва да ви дам днес някои знания, които се отнасят за тайните лъчи.

Може би знаете, че освен седемте основни лъча, на които съответстват седемте основни чакри, разположени по протежението на гръбначния стълб, съществуват и тайни лъчи.

От ученията дадени в миналото знаете, че чакрите на тайните лъчи са разположени на дланите на ръцете, на ходилата на краката и в областта на това място, където Иисус е пронизан с копието, когато е бил на кръста.

Вероятно не всички знаят, че освен седемте основни чакри, от двете страни на гръбначния стълб са разположени и други чакри, които се редуват с основните. Тези чакри също са чакри на тайните лъчи. Моята чакра е тази, която е разположена между слънчевия сплит и сърцето. Посочвам тази чакра с ръката си на статуята, която е мое изображение. Бих искал днес да дам някои знания, свързани с чакрата, разположена в центъра на гърдите. Това е централна чакра и тя се отваря само при хора, които имат много високи постижения в миналото, потвърдени в този живот. Тази чакра пряко ви свързва с вашето АЗ СЪМ Присъствие. Тя е чакра на Буддите и Бодхисатвите.

Човек, получил достъп до енергиите на тази чакра, с нейна помощ може по свое желание да  преобразува не само своята карма, но и световната карма.

Ето защо казват, че Буддите и Бодхисатвите извършват световно Служение и преобразуват световната карма.

Молитвата на Буддите представлява пулсация на чакрите. Молитвата на Буддите е достижима само за онези индивиди, които са изчистили своята карма 100 процента и са приели обет да служат на човечеството.

Всеки Будда, който се намира във въплъщение, носи на плещите си огромна част от планетарната карма. Ето защо много индивиди, достигнали ниво на съзнание Будда, се стремят да получат въплъщение във физическо тяло, да преминат необходимите посвещения за разтваряне на чакрите и да извършват своето Служение на света с помощта на молитвата на Будда.

Множество Буди сега са въплътени на земята и всеки такъв Будда със своето безкористно Служение изчиства от карма пространството около себе си на стотици, дори хиляди километри. Един такъв Буда със своето Служение заменя десетки хиляди монаси и светци.

Вие не можете със своето човешко съзнание да определите степента на достижение на един Будда. Но всеки такъв Будда, когато срещне намиращ се във въплъщение свой събрат, само след няколко минути общуване е способен да различи познатите и близки вибрации, които се проявяват във всичко: в тембъра на гласа, в жестовете, дори в начина на обличане и поведение. Основният проблем, с който се сблъскват въплътените Буди, това са плътните и ниски вибрации на заобикалящия ги свят. Те практически не могат да живеят в големи градове, сред голямо струпване на хора. Затова избират да живеят в усамотени места, в планините. Но основна част от Служението на тези Будди е просвещаването на човечеството и затова доколкото позволяват обстоятелствата, те се срещат с хората и им дават своето учение.

Но много от тях до края на живота си така и не се срещат с обикновени хора, за да пребивават в места, където техните чакри са в състояние да работят с пълна мощ и да внасят Светлината в плътния физически свят.

Днес повдигнах малко завесата, свързана със Служението на Възнесените Учители, невидимо за обикновените хора. И би било странно, ако в това толкова трудно за Земята време Възнесените Учители разчитаха само на молитвите на начинаещите, които правят първите си едва забележими крачки по своя път обратно към Бога. Техните крачки са толкова неуверени и плахи, а понякога те са толкова увлечени от заобикалящата ги илюзия, че забравят за Бога и за своя Път.

Но нека не осъждаме строго тези хора. Всеки от тях се намира на своята част от Пътя и всеки от тях прави необходимото според степента на своите достижения. Тези начинаещи в действителност не носят значителна кармична отговорност за своите понякога твърде погрешни действия, насочени към увеличаване на илюзията, което е свързано с изпълнението на твърде много външни ритуали, отвличащи вниманието от същността на Учението за Бога.

Но има и хора, достигнали значителна степен на достижения по пътя, които съзнателно ги използват за получаване на външни признаци на власт и влияние. Те манипулират нищо неподозиращите начинаещи и дори използват енергията на молитвата за свои користни цели.

Тези хора трупат тежка карма и ще понесат справедливо кармично възмездие.

Колкото по-високо е нивото на вашите достижения, толкова по-голяма кармична отговорност носите, ако се отклоните от Пътя и увлечете други да се отклонят от този Път.

Затова единственият начин за хората, искрено стремящи се към Бога, да разпознаят опасността от лъжливите пастири, е да изчистят своите тела, своите мисли и своите чувства, за да придобият чисто виждане и дарбата да различават кой какъв е.

Напълно осъзнавам колко е трудно за външното съзнание да направи такава преценка. Но ви уверявам, че в душата си вие винаги знаете кой е истински проводник на Божествената енергия и кой събира чуждата светлина и живее за сметка на тази светлина.

Когато получите това знание от вашата душа, вие едновременно с това получавате кармична отговорност за използването на своята светлина в подкрепа на лъжливи пастири.

Разбрахте мисълта ми. Само този, който поради причини, свързани с неговото его, разпознавайки лъжливите пастири, продължава да ги подкрепя със своята светлина, той носи кармична отговорност за лъжливо използване на тази светлина.

Но ако лъжливият учител отклонява от Пътя невинни хора, то аз не бих искал дори да използвам способностите си, за да видя последствията от кармата, която той създава.

Днес ви дадох знания за истинските служители, дадох ви разбиране за лъжливото служене.

И след като получихте това знание, вие не можете вече безотговорно да се отнасяте към избора на своите учители. Гледайте, наблюдавайте. В спорните случаи винаги можете да отправите искрен призив към Възнесените Учители, към Владиката, който почитате, с когото чувствате дълбока вътрешна връзка и близост, и ще получите помощ. В един прекрасен ден ще получите видение и ще видите вътрешната същност на учителя, когото следвате.

Трябва само повече да се доверявате на Висшата Част от самите вас. О, вие сте много повече от онова отражение, което виждате всеки ден в огледалото пред вас. Вие наистина сте могъщи духовни същества, дошли в този свят за придобиване на човешки опит. Вашата душа преди прераждането сама е избрала обстоятелствата на вашето сегашно въплъщение.

И вие сте знаели, че колкото и да е сложен вашият Път, ще изпълните поетата мисия, насочена към издигане съзнанието на хората.

Дойдох днес, за да пробудя паметта на вашата душа за задълженията, които сте поели преди сегашното въплъщение.

Затова оставете играчките, с които продължавате да си играете, дори достигнали зряла възраст. Време е да пораснете, да извисите своето съзнание до нивото на зрял човек и да поемете отговорността не само за себе си, но и за тези, които се намират на по-ниско ниво на своето съзнание.

Помнете, че по-голям сред вас е този, чието Служение на другите е най-голямо. Най-големият слуга на човечеството е Буда, смирено седнал в планината в поза на медитация и изчистващ кармата на света чрез своите чакри.

Не ви моля всички да седнете в поза за медитация и да се опитвате да изчиствате кармата на света.

Всеки от вас се е родил именно в това място, в тази страна и сред тези външни обстоятелства, които трябва да използва за своите достижения, около вас се намират именно тези хора и обстоятелства, които се нуждаят от вашата помощ.

Оставям ви насаме с вашите мисли за полученото днес напътствие.

АЗ СЪМ Вайрочана, който беше с вас днес.

 




© Татяна Микушина, 2005


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар