СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

С НАСТЪПВАНЕТО НА НОВОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ,С ПРОМЯНАТА НА ЦИКЛИТЕ,ИЗВИСЕНИТЕ СЪЩЕСТВА НА СВЕТЛИНАТА СА НАМИРАЛИ НАЧИН ЧРЕЗ РАЗЛИЧНИ ПОСЛАННИЦИ ДА ДАДАТ НЕОБХОДИМАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТНОТО ВРЕМЕ.ТУК ВИ ПРЕДСТАВЯМ НОВОТО УЧЕНИЕ ДАДЕНО СЕГА ЧРЕЗ ПОСЛАННИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТУК НА ЗЕМЯТА ТАТЯНА МИКУШИНА " СЛОВО НА МЪДРОСТТА" ТЕЗИ ДИКТОВКИ СЕ ЯВЯВАТ ЕДИН УНИКАЛЕН ДАР ЗА НАС ОТ НЕБЕСАТА И НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ГИ УСВОИМ В ПЪЛНИЯ ИМ ОБЕМ,ТЪЙ КАТО ТОВА Е СПАСИТЕЛНОТО ВЪЖЕ,КОЕТО НИ ДАВАТ НАШИТЕ ПО ГОЛЕМИ БРАТЯ И СЕСТРИ.МОЛЯ ДА СЕ ОТНЕСЕМ СЪС НЕОБХОДИМАТА УВАЖЕНИЕ И СЕРИОЗНОСТ ТЪЙ КАТО Е ИЗПОЛЗВАНА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ЕНЕРГИЯ ЗА ДА СТИГНАТ ТОЧНО ДО НАС В ДОМОВЕТЕ НИ ТЕЗИ ПОСЛАНИЯ. ДИКТОВКИТЕ СА ИЗПЪЛНЕНИ С ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ И МОГАТ САМО ДА НИ ПОМОГНАТ ДА ИЗВИСИМЕ СЪЗНАНИЕТО СИ НА СЛЕДВАЩОТО СТЪПАЛО С НАЙ-МАЛКО ЗАГУБИ И СЪТРЕСЕНИЯ.В ТЯХ ЩЕ НАМЕРИМ КЛЮЧОВЕТЕ,ТЕХНИКИТЕ И МЕТОДИКИТЕ ЗА ТОВА КАК ПРЕХОДА ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ВЕСЕЛ,ПО-ИЗВИСЕН ПО- КРАСИВ.

ЗАВИНАГИ ПОБЕДА!


ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА!
Мария Михайлова






ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ НА СИРИУС
Новина за пожара при Ашрама на Татяна

понеделник, 2 април 2012 г.

Учение за Общността
Гуатама Будда, 3 април 2005 год
 

АЗ СЪМ Гаутама, дошъл отново чрез моя посланик.
Днес искам да се спра на темата за взаимоотношенията между членовете на различните общности и религиозни направления.
Много е лесно да се установят лични отношения с Бога вътре във вас. И е много сложно да се установят отношения с другите хора, които, както ви се струва, вървят с вас по един и същ Път и трябва да са ваши приятели. Но вие срещате най-голямо съпротивление и отрицателни чувства във вид на ненавист, завист, осъждане именно от страна на тези хора, с които следвате един и същи Път.
Защо?
Много от вас са си задавали този въпрос. И много от вас са се опитвали да намерят отговор, но напразно.
Вашите спътници по Пътя в действителност са ваши кармични партньори. Вие сте се привлекли един друг за решаването на вашите кармични противоречия. Няма нито един дълг, който може да ви бъде опростен. Затова, когато достигнете до определено ниво на духовни достижения, вие не можете да продължите по-нататък, докато не се срещнете с всички индивиди, намиращи се във въплъщение, с които имате неразрешени кармични проблеми.
 Затова вие, от една страна вие се оказвате в обществото на хора, привлечени към Учението от желанието да достигнат просветление в областта на познанието на Божествената Истина, а от друга страна, същите тези хора се явяват ваши отдавнашни кармични длъжници или вие сте длъжни да им върнете вашия кармичен дълг.
Затова толкова често противоречията в духовните течения стават така рязко изразени, достигащи до пълна враждебност, че изглежда, сякаш тези хора нямат нищо общо с Бога и служат само на дявола.
Във всеки от вас има Бог и във всеки от вас има дявол. Няма хора намиращи се във въплъщение, които да са съвършени.
Самото съвършенство, за да може да се въплъти във вашия свят, трябва да се обремени с такива доброволно поети върху себе си кармични проблеми, присъщи на тази планета, че срещайки такова Божествено съвършенство в плът, вие ще си помислите, че сте срещнали самият дявол.
Истината тук се състои в това, че най-съвършените души се стараят отивайки във въплъщение, да вземат със себе си, колкото се може по-голям кармичен багаж, който принадлежи на други хора, за да им облекчат бремето.
Затова днес ви давам това Учение и това разбиране за взаимодействията между хората вътре в общината, за да си обясните защо много хора, сблъсквайки се очи в очи с различни проблеми, присъщи на огрупата, предпочитат да си отидат и да търсят друга общност с по-малко проблеми и по-уравновесена и балансирана в своите прояви. При това хората забравят, че те, в съответствие с качеството на своите вибрации, ще се привлекат именно към тази група хора, която може да им даде най-бързия способ за отработване на кармичните дългове.
Не всички несъвършенства можете да преодолеете  като използвате молитви и други духовни практики. Част от тези несъвършенства могат да се преодолеят само със сблъсък с този човек, с когото имате карма и трябва да изчистите тази карма в непосредствено общуване и разрешаване на конфликта и преодоляването на този конфликт трябва да стане преди всичко във вашето собствено съзнание.
Затова не трябва да изпитвате гняв или негодуване, когато някой от вашите братя по Пътя постъпва несправедливо с вас, както ви се струва. Вие имате възможност да върнете кармичния дълг към този човек по най-мекия от всички допустими възможни начини. Представете си, че сте убили този човек в предишния или в един от предишните животи. А в този живот, човекът ви е нанесъл всичко на всичко само словесна обида или ви е изгонил от общността, или е създал с помощта на интриги и сплетни непоносими за вас условия за съществуване в тази общност.
Макар на мнозина от вас да им се струва, че е по-добре да бъдат убити, отколкото да търпят тази непоносима душевна болка.
Позволете на Бог да решава, как да отработите вашия кармичен дълг. Позволете на Бог да се грижи за вашата душа. Повярвайте, вие получавате именно тези изпитания във вашия живот и се сблъсквате именно с тези ситуации, които подпомагат най-добре вашето придвижване по Пътя.
Колкото и да бягате по различни религиозни групи и общности, търсейки място, където да ви е комфортно сред хората около вас в общността, няма да намерите никъде това, което търсите, защото енергията, намираща се във вас, във вашата аура, не ви позволява да намерите такова място на Земята, където да можете да се скриете от кармичните си дългове. А вашата нереална част, вашето его ви заставя да обвинявате за проблемите си някого извън вас.
Докато не сломите съпротивата на този ваш враг, ще се срещате със ситуации, които ще ви засягат и ще предизвикват във вас силни душевни преживявания и травми.
Вие не можете да промените другите хора и не можете да промените живота на планетата Земя или поне не можете да постигнете видими промени за един живот, но можете да промените вашето отношение към обстоятелствата в своя живот. Можете да промените своето отношение към хората, които ви оскърбяват или извършват против вас недобронамерени постъпки.
Ако вие сте злато, то и в каквато и кал през живота си да попадате, както и да ви наричат вашите неприятели, вие все едно ще си останете злато.
Всеки от вас представлява такъв самороден къс злато. Всички вие  носите вътре в себе си самото съвършенство. Но слоят кал, който скрива вашето съвършенство, вашето злато, не позволява на другите хора да различат във вас вашата Божествена, съвършена природа.
Постижимо ли е във всяка група създаването на отношения, които биха съответствали на високите изисквания на Учението, давано от Владиците, от пророците, от посланиците?
Разбира се, че е постижимо. Но само ако групата като цяло се движи по посока на Божествения план, ако групата се стреми да достигне висотите на Божественото служене, проявяващо се като служене на ближния, служене на живота във всяка негова проява.
Група, която се състои от индивиди, достигнали до значителна степен на духовния Път, е винаги хармонична и лишена от конфликти. Но е нужно групата да има в своя състав поне един човек с достатъчно високо ниво на достиженията и да се стреми да използва този човек като образец за подражание.
Случва се и така, че човекът получава прозрение, постига го духовно озарение и той се стреми да донесе своя опит до близките му в групата хора, но вместо подкрепа и радост от споделянето на този опит, той се натъква на стена от неразбиране и дори обвинения в гордост и несъвършенство.
Общото ниво на групата в този случай е такова, че тя не може в съзнанието си да различи достиженията на своя събрат. И групата се лишава от своя ориентир, от човека, който може да им даде своята Светлина и своите достижения.
Много ситуации се случват в различните групи. Но през всички тях трябва да се премине, трябва да бъдат приети и всички те се разиграват от Твореца, за да имате възможност да станете съвършени в Бога, да се откажете от вашето несъвършенство.
Затова всеки получава това, което заслужава. Но аз не искам след днешната беседа в душата ви да се загнезди чувството на безизходност и униние.
 В действителност, процесът на издигане на съзнанието на ново ниво става много бързо, за броени секунди. Необходимо е само да имате в съзнанието си постоянен верен ориентир, вярната посока и верният устрем.
Ние даваме тези диктовки именно с цел да насочим съзнанието ви и да дадем вярно направление на стремежите ви.
Не обръщайте внимание на слоя кал, покриващ душите на хората около вас. Умейте зад слоя кал да откривате Божествената природа на всеки човек.
И избирайте от околните правилните образци за подражание. За това са ви дадени много ключове в тези диктовки.
Желая ви успехи по вашия Път.
АЗ СЪМ вашият брат Гаутама.
 
© Татяна Микушина, 2005










Няма коментари:

Публикуване на коментар